Welkom!

Stal Vrije paarden is een kleinschalige veulenopfok met veel aandacht voor uw paard. Wij zorgen ervoor dat uw paard elke dag voldoende individuele aandacht krijgt. Wij doen alles met rust en geduld en hebben geen haast om de paarden iets te leren, lukt het vandaag niet proberen wij het morgen nog een keer. Dit resulteert in dat uw paard handzaam te begeleiden is wanneer hij/zij opgehaald wordt.  

Uiteraard bent u zelf elke dag van harte welkom!

Stal vrije paarden heeft 2 nieuwe opmaat gemaakte boxen laten bouwen, alle paarden kunnen in deze stallen verblijven van klein tot groot.

In de zomermaanden worden de paddocks aan het land verbonden zodat de paarden zelf kunnen bepalen of ze op het land willen staan of in stal.

Stal vrije paarden streeft er naar de paarden zo natuurlijk mogelijk te houden, de paarden zullen in de winter ook de hele dag naar buiten kunnen met voorzieningen van water en hooi.

Wij houden de groepen met verschillende leeftijden door elkaar, wanneer er plek is worden er nieuwkomers geïntroduceerd aan de groep.

Onze visie is dat het paard zoveel mogelijk mag lopen als hij/zij zelf wilt. Harde ondergrond en zacht, de deuren naar de uitloop zullen dan ook zo lang mogelijk open blijven. Echter wanneer het niet veilig is vanwege weersomstandigheden zullen de deuren gesloten worden.

Kortom een gezonder leven in de eerste belangrijkste jaren van uw paard.


De opfok is een zeer belangrijke fase in een paardenleven. Ik ben van mening dat het voor de socialisatie van het jonge paard belangrijk is, dat ze in groepsverband kunnen opgroeien daardoor houden wij ook verschillende leeftijden in één groep.  

Voeding en beweging is van essentieel belang voor de groei van het lijf en het skelet van een jong paard. De voeding is speciaal aangepast op het hooi wat wij voeren zodat uw paard altijd voldoende vitamines en mineralen binnen zal krijgen.

Doordat uw paard de gehele dag kan lopen van binnen naar buiten verminderd dit de kans op OCD en stalondeugden.

Uw paard wordt in onze groepshuisvesting op deskundige wijze van veulen tot handzaam volwassen paard gebracht worden, zonder dat u daar zorgen over heeft. Alle paarden staan in een ruime stal met uitloop naar buiten en in de zomermaanden word het land ook toegankelijk. In de zomer heeft het paard dus ook ten alle tijden de mogelijkheid om te schuilen in de stal.

U bent elke dag welkom, om te komen kijken als uw paard of veulen bij ons in de opfok staat.


Kortom: een goede opfok van uw veulen is een investering in de toekomst!