Mijn naam is Mariska Schumacher-Bleyenberg, geboren in Utrecht en opgegroeid in Weesp/Diemen. Ik ben al vanaf mijn 6e jaar besmet met het paardenvirus en dit zal ook nooit meer weg gaan gelukkig. De passie is er altijd geweest om ook iets met paarden te kunnen gaan doen, helaas heeft dit niet eerder werkelijkheid kunnen worden. Nu woon ik samen met mijn gezin in Ossenzijl hier hebben wij een fijne boerderij gekocht en kon ik beginnen met het realiseren van mijn droom.
Een eigen stal aan huis wat ben ik hiermee gezegend! 

Ondertussen heb ik ook een paar prachtige paarden, Een Criollo merrie, Friese merrie, 3 Barock Pinto merries en een goedgekeurde Barock Pinto hengst. 
Ik ben verliefd geworden op de Barock Pinto's en wil hier dan ook mijn eigen fokkerij in beginnen. Ook weer een mooi doel om te hebben.
En wat is er nou mooier om een leven geboren te zien worden.
Toch is dit nog niet genoeg, ik wil meer voor de paarden kunnen betekenen, dus ik was mij eerst gaan oriënteren d.m.v. een cursus bij Equinestudies. Dit heeft mijn verlangen nog veel groter gemaakt en heb ik de stoute schoenen aangetrokken en een opleiding gaan doen. Dit werd Myofascial Equine Therapist hier kan je zoveel mee betekenen voor het paard en kijk je niet alleen naar een gedeelte. 

Want als je een “probleem” voor ziet kan het van achter weg komen. Voorlopig ben ik nog niet uitgeleerd want elke keer wil ik meer weten, zien en kunnen.
Ik mag mij enorm gezegend noemen dat ik dit kan en mag doen.

De naam vrije blije paarden zegt het eigenlijk al, mijn streven zowel op stal als bij behandeling van het paard is dat het paard zich vrij moet kunnen voelen en bewegen. Paarden zijn niet gemaakt om de hele dag stil te staan.

Daarnaast ben ik druk bezig met mijn eigen grondwerk trainingen op te zetten. Zeker de paarden die bij mij op stal komen voor training of revalidatie kunnen hier perfect mee opgeleid worden. Waardoor de eigenaar ook weer nieuwe informatie krijgt van mij en dan kunnen zowel paard als eigenaar samen een nieuwe start maken.

Heb je vragen of wil je meer weten, voel je vrij om contact met mij op te nemen.