Revalidatie
Het is de nachtmerrie van elke eigenaar: een blessure van je paard. Verdrietig genoeg krijgen veel paardeneigenaren er wel mee te maken.
Wanneer een paard geblesseerd raakt, begint het traject van diagnose, therapie en revalidatie. Het is goed om te benadrukken dat een (juiste) diagnose essentieel is in het slagen van de therapie en revalidatie. De eerste stap in het geval van een blessure is dan ook naar een dierenarts te gaan om een diagnose te laten stellen. Daarna kan er, in samenwerking met de dierenarts en andere professionals, een passend therapie- en revalidatieplan opgesteld worden.

Waarom uw paard bij ons op stal voor revalidatie?

Dit is heel simpel, een paard  die in het revalidatie proces zit, dient structuur en regelmaat te hebben. Dus elke dag naar buiten lekker in de paddock met eten en drinken. Daarnaast wordt het paard gepoetst en krijgt het de persoonlijke aandacht die hij verdiend zodat ook het paard zich gewaardeerd blijft voelen.
Er zijn ook natuurlijk fases waarbij een absolute boxrust is voorgeschreven en wellicht enkele rondjes stappen ook dit doen wij met veel liefde en geduld.
Deze algehele zorg zit erbij in.
Het paard moet het gevoel hebben dat hij of zij er nog toe doet. Dit is dus een stukje extra ‘ontzorging’ wat je bij een revalidatiestal kunt aanbieden. Het paard wordt continu in de gaten gehouden. Zien wij iets anders? Dan wordt dit gelijk bekeken en wordt de eigenaar direct op de hoogte gesteld. Zo zijn wij er bij veranderingen altijd op tijd bij.

Waar beginnen wij?

Wij beginnen met een intakegesprek hierbij beschrijft u de blessure en het plan van aanpak zoals is afgesproken met de dierenarts.
Wij vragen u een formulier te tekenen dat wij met u dierenarts contact mogen opnemen om informatie uit te wisselen over het paard m.b.t. de blessure.
Want de onze ervaring is dat het op papier nog ietwat kan afwijken als vanuit de kundigheid van de dierenarts. Ook kunt u ervoor kiezen dat wij onze eigen kliniek inschakelen voor de vervolgprognoses en verdere behandelingen.

Wat heb ik te bieden?
Wij gebruik de IceVibe  om te koelen wanneer de blessure net is gebeurd en nog warm is, maar de IceVibe kun je ook gebruiken om alleen te trillen. Door de pezen van te voren te laten trillen komen de cellen alvast in beweging voor een beter herstel. Daarnaast gebruiken wij het trillen ook voor paarden die nog niet veel mogen bewegen, maar waarbij je de bloedsomloop wel wilt stimuleren.”
Myofasciale behandeling dit is ter ondersteuning van het gehele lichaam zodat de spieren niet vast komen te doordat het paard pijn heeft en andere posities zal aannemen om zichzelf te ontzien.
Wij hebben een deken ontworpen met zowel trillingen als dat het warmte afgeeft ook deze zorgt voor een optimale doorbloeding en fijn gevoel bij het paard.
Daarnaast kunnen wij ondersteunen bij het longeren en het rijden indien dit gewenst is.
Dankzij de diversiteit van technieken en liefde die wij geven aan de paarden blijven ze fysiek en mentaal in goede gezondheid.

Sommige paarden zijn opgegeven en krijgen de stempel deze is kapot, maar onze ervaring leert dat met tijd en geduld het paard toch weer zuiver kan lopen. Mijn ervaring is dan ook dat bijna elke blessure weer te herstellen is!

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid aan eigenaren om hun paard een veilig onderkomen te verschaffen ten tijde van afwezigheid (bijvoorbeeld tijdens vakantie), waarbij weidegang, verzorging en beweging worden gegarandeerd.